Error in function redimToSize: The image could not be resized because the size given is larger than the original image.

Error in function saveImage: There is no processed image to save.

Error in function redimToSize: The image could not be resized because the size given is larger than the original image.

Error in function saveImage: There is no processed image to save.

Padla je Stara Dama!

Prispeval Gennaro.

juvenaslovna

Rossoneri premagali vodilne na lestvici in pokazali, da ranjeni lev še vedno rjovi!

juverzlt

juvepostave

Kakšna noč! Milan je na velikem derbiju proti Juventusu s hrabro igro prišel do velike zmage in s tem navijačem nakazal, da lahko upajo na boljše čase v bližnji prihodnosti. Z požrtvovalno igro so igralci v rdeče-črnem prišli do zasluženega minimalnega vodstva in ga vse do konca tekme uspeli obdržati, s tem pa osvojiti velike tri točke. Pred tekmo sta se obe ekipi lahko nadejali dobrega rezultata, saj v zadnjem času tako Milan kot Juventus osvajata točke in beležita dobre predstave. Juventus v Serie A suvereno vodi in to kljub remiju z Laziem v zadnjem krogu na domačem igrišču, v Evropi pa so prav tako doma, deklasirali aktualnega evropskega prvaka in se tako približali le na korak od osmine finala Lige Prvakov. Milan je po drugi strani na vročem gostovanju v Neaplju uspel priti do točke po zaostanku, v Evropi pa so si z zmago v Belgiji priborili nastop v osmini finala LP v februarju.

Tekmo je bolje odprl Milan. Prvih deset minut so imeli žogo več v posesti in že v peti minuti je mladi De Sciglio po prodoru z desne strani prišel do nevarnega strela, ki je zletel le kakšnega pol metra mimo desne vratnice. Po uvodnih desetih minutah, kjer gostov skorajda ni bilo na igrišču, pa so se igralci Milana pomaknili v defenzivo in so iz protinapadov čakali na priložnosti. Tako je že v 14. minuti Boateng izpeljal hitro akcijo domačih in se po dvojni podaji z Robinhom znašel pred vrati Juventusa. Ker se je nahajal malce bolj z strani pa strel ni bil nevaren in ga je Buffon brez težav ubranil. V 21. minuti je nato Juventus prvič prišel do lepše priložnosti, pa še to po napaki sodnika. Quagliarella se je po podani žogi vrnil iz prepovedanega položaja, ki ga stranski sodnik ni signaliziral in nato z roba kazenskega prostora poskušal s strelom, ki pa ga je Amelia brez večjih težav ubranil. Dve minuti kasneje je nato na drugi strani poskušal letos najbolj vroči igralec Milana, El Shaarawy a je bil njegov poskus strela blokiran, le minuto kasneje pa je Pirlo storil prekršek nad Robinhom na samem robu kazenskega prostora, ki pa ga sodnik ponovno ni signaliziral.

juvefaraon

V 30. minuti pa so domači po seriji hitrih protinapadov prišli do vodstva. Po lepem napadu, ko se je v akcijo vključilo več igralcev sredine igrišča, je po centru De Sciglia do strela z glavo prišel Nocerino. Isla je imel stegnjeno roko in na prvi pogled je delovalo da ga je žoga zadela v le to. Glavni sodnik se ni oglasil, po intervenciji sodnika za golom pa se je z zamudo vendarle oglasil in dosodil najstrožjo kazen za Milan. Počasni posnetek je kasneje razkril, da je žoga Islo najverjetneje zadela v rebro, tik pod roko a to ne spremeni dejstva, da je sodnik dosodil najstrožjo kazen. Izvajalec je bil Robinho, ki bi kaj kmalu lahko postal tudi »tragičar« tekme, saj je Buffon prebral nakano Binha, a je bil sam strel ravno prav močan da je žoga na koncu vendarle končala v mreži za (vendarle) zasluženo vodstvo domačih.

Po prvem golu na tekmi so se stvari vrnile v ustaljeni tok tekme. Juventus je imel še naprej posest a enostavno ni vedel, kaj bi z žogo, Milan pa je še naprej čakal na protinapade in poskušal še povišati svoje vodstvo. V 33. minuti je tako Boateng poskušal z strelom iz roba kazenskega prostora, El Shaarawy pa je v 43. minuti priboril lepo pozicijo za prosti strel, s tem ko je Bonuccija prisilil v prekršek. Izvajalec je bil Montolivo, ki je poskušal z zvitim strelom poleg živega zidu, a je bil strel vendarle preveč slab za Buffona. Ob koncu polčasa je Milan izvedel še en le protinapad, ki pa ga je z slabim centrom zapravil El Shaarawy in tako sta se moštvi na odmor odpravili z zasluženo prednostjo domačih.

V drugi polčas je Juventus krenil precej bolj odločno in z namero, da San Siro zapusti vsaj s točko, če ne celo tremi. Kljub temu je imel prvo potencialno priložnost Milan, saj je Buffon slabo podal do svojega branilca, žogo pa bi skorajda prestregel El Shaarawy, ki pa je bil na koncu vendarle malce prepočasen. Minute, ki so sledile so pripadle gostom, saj so igralce Milana nevarno stisnili na njihovo polovico in so kontinuirano napadali, s tem pa na velike muke postavljali obrambo domačih. Kljub izraziti premoči v posesti pa si Juventus vendarle ni uspel priigrati nobene resnejše priložnosti. Z vstopom Giovinca so gostje pričeli tudi z kreiranjem priložnosti. V 61. minuti je najprej Vidal nevarno centriral, Amelia je žogo boksal le do roba kazenskega prostora, kjer je do žoge prišel Vučinić, na koncu pa se je za Milan dobro končalo, saj je žoga pristala v kotu. V 63. minuti, je bil nato Giovinco na približno desetih metrih popolnoma sam, a je predložek soigralca želel atraktivno z »škaricami« poslati v gol. Ker je več kot očitno, da je na svetu lahko le en Mexes (malce za šalo =)) je žoga zletela grdo mimo vrat.

juvebinho

Sredi drugega polčasa pa se je Milan končno otresel pritiska in je z serijo protinapadov poskušal povišati vodstvo, ki bi verjetno odločilno vplivalo na zmagovalca v tej tekmi. Tako je današnji kapetan Montolivo v 67. minuti poskušal z strelom z roba kazenskega prostora, a je bil strel blokiran, le minuto kasneje pa je El Shaarawy lepo »spustil« žogo skozi noge in tako borbenemu Nocerinu omogočil, da je popeljal protinapad Milana. Žogo je vse od polovice igrišča pripeljal do samega roba kazenskega prostora, nato pa sprožil proti vratom. Strel je bil na žalost nenatančen tako, da je še ena priložnost splavala po vodi. V 70. minuti bi nato Juventus kaj kmalu lahko prišel do izenačenja. V sami konici napada se je znašel Barzaghli, čigar nevaren predložek je zletel za hrbtom dveh branilcev Milana, kot tudi napadalcev Juventusa, tako da so vrata Amelie na srečo ostala neogrožena. V 74. minuti je bil ponovno Milan tisti, ki je imel lepo priložnost. Nocerino se je na približno 30 metrih izboril za žogo in jo podal na krilo do El Shaarawya. V osrčju kazenskega prostora je sam kot duh čakal Pazzini, El Shaarawy ga je videl in mu skušal podati, a je bil predložek na žalost navijačev Milana blokiran v kot.

Tekma se je naslednjih nekaj minut mirno odvijala, nato pa je sledila še zadnja »doza« razburljivosti na tekmi. V 83. minuti je po kotu Milana do udarca z glavo prišel Yepes, ki je žogo udaril preveč po sredini vrat, tako da je Buffon brez težav ubranil strel. Še isto minuto pa se je v napadu na drugi strani igrišča znašel Juventus. Yepes je storil prvo napako na tekmi in je slabo posredoval na žogo, ki se je nato odbila do Giovinca. Hitri napadalec gostov je žogo lepo »zavrnil« do Vučinića, ta pa je s približno desetih metrov sprožil proti vratom domačih. Amelia je bil že premagan, a se je za njegovim hrbtom znašel Constant, ki je žogo požrtvovalno izbil z gol linije in tako preprečil izenačenje. Dve minuti kasneje je Vučinić poskušal še z zvitim strelom iz približno 25 metrov, a je bil Amelia na mestu. V 86. minuti je nato za Milan zadnjo lepo priložnost zapravil Flamini, saj je z približno 20 metrov grdo zgrešil, minuto kasneje pa je imel še zadnjo lepo priložnost za Juventus Marchisio, ki je prišel do žoge po slabšem izbijanju De Sciglia. Branilci Milana so bili kljub temu dovolj hitri, da so strel blokirali v kot.

juveyepes

Tekma se je tako končala z minimalnim vodstvom Milana, ki ga je Robinho priboril še v prvem polčasu. Kljub fazam igre, kjer je bil Milan precej podrejen in kljub precej spornemu zadetku, pa je splošni vtis vendarle takšen, da je bil Milan nocoj enostavno boljši in si je zaslužil to težko prigarano zmago. Razen posesti, ki jo je Milan Juventusu prepustil že v prvem polčasu so bili vsi ostali statistični kazalci na strani Milana, prav tako pa je bil Milan tisti, ki je imel večje število lepih priložnosti in polpriložnosti. Juventus danes definitivno ni imel svojega dneva in je sposoben igrati precej bolje, a to je problem za Torinčane in ne za nas. Veseli predvsem dejstvo, da je Milan podaljšal ta niz neporaženosti in to kljub težkim tekmam, ki jih je nedavno odigral. Proti ekipam v samem vrhu lestvice so rdeče-črni prišli do dveh pozitivnih rezultatov kar je dober pokazatelj, da rdeče-črni vendarle sodijo v sam vrh italijanske lige in da je na igralcih da to kvaliteto v prihodnjih tekmah potrdijo. Veseli tudi dejstvo, da se na zadnjih tekmah kaže tudi kopica novih igralcev, ki so v klub prišli poleti oz. so šele v tej sezoni začeli več igrati in te ponujene minute tudi pridno izkoriščajo. Danes je bila celotna ekipa kot celota zelo močen člen in vsak posameznik je dal svoj maksimum v danem trenutku in to je tisto, kar navijači Milana želijo in imajo pravico zahtevati od igralcev. Ker v končni fazi ne igra vedno ime in kvaliteta na papirju, ampak je prvi in osnovni pogoj, da lahko igralec igra uspešno, borba, želja in lakota po zmagi in po uspehu. Šele ko igralci začnejo kazati to lakoto lahko pride do izraza njihovo znanje in točno to smo danes pri Milanu videli in točno to želimo pri Milanu gledati v prihodnjih tekmah.